sponsoren

 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > over avond4daagse laren gld

Over Avond4daagse Laren Gld

Laren krijgt weer een avondwandel4daagse

Nadat 30 jaar geleden dit evenement voor het laatst werd gehouden in Laren heeft een aantal enthousiaste mensen de draad weer opgepakt om dit gestalte te geven. De vierdaagse heeft voor de eerste keer plaats gehad van maandag 28 tot en met donderdag 31 mei 2018. Men kan zich inschrijven voor een afstand van vijf of van 10 kilometer.

Een jaar geleden zijn de voorbereidingen reeds gestart voor de vierdaagse. In eerste instantie werd er contact gezocht met de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond. Met die informatie is de wandelcommissie begonnen om de eerste lijntjes uit te zetten. Vanaf december vorig jaar werd een stichtingsbestuur gevormd, dat unaniem van mening was dat de Stichting Wandel Dorp Laren (WDL) moest gaan heten.

Na het vormen van een bestuur is alles in sneltreinvaart gegaan, mede omdat het enthousiasme van de leden erg groot was. Iedereen kent zijn verantwoordelijkheid. Zo zijn er mensen bezig geweest met het uitzetten van de routes (best een grote klus), moesten er posters en flyers gemaakt worden en niet te vergeten het team van vrijwilligers dat opgezet moest worden. Vooral is er behoefte aan diverse verkeersregelaars. Diverse mensen hebben zich bereid gevonden om een cursus te volgen en hebben het fel begeerde papiertje reeds in huis. Ook heeft WDL een eigen Facebookpagina.

De start van de avondwandel4daagse is vanaf het scholenterrein in Laren. Van de Larense scholen De Branink en de Prins Willem Alexanderschool krijgt WDL alle medewerking. Inschrijf- en vertrekpunt is op het terrein van de Prins Willem Alexanderschool. Inschrijven kan vanaf 18.15 uur, donderdag een half uurtje eerder wegens de intocht.

De slotavond op donderdag van het evenement gaat bijzonder feestelijk worden. Bracula zorgt dan voor de bijbehorende muziek en op het schoolplein is het dan mogelijk om nog gezellig na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

De WDL-Avond4daagse is van 20 t/m 23 mei 2019. Er kan dan gekozen worden uit 3 afstanden t.w. 2,5 km en 5 km (vertrek 18.45 uur - 19.15 uur) en 10 km (vertrek 18.30 uur - 19.00 uur). Donderdagavond een half uurtje eerder i.v.m. de intocht.